LOS GIGANTES – TENERIFFAN LEPPOISA LOMAKYLÄ

Näin myöhäissyksystä, kun talvi kolkuttelee jo ihan oven takana ja ensimmäiset kirpakat yöpakkaset nipistelevät varhain aamulla liikkeelle lähtevän poskipäitä, mielen valtaa aina kaipuu lämpimään. Tänä syksynä en pääse lähtemään etelän lämpöön, mutta muistoissani palaan vuoteen 2019, jolloin vietin viikon Teneriffalla. Loman ajankohta osui marras- joulukuun vaihteeseen.

”Kotikaupungikseni” eteläisellä Teneriffalla valikoitui Los Gigantes. Pieni, soma kylä noin 30km päässä alueen vilkkaimmista lomakylistä Playa de las Américasista, Costa Adejesta ja Los Christianosista. Saaren eteläiseltä lentokentältä Los Gigantesiin matkanjärjestäjän lentokenttäbussi ajoi vajaassa tunnissa. Los Gigantesissa lomailija saa nauttia rauhallisesta, pienen lomakylän tunnelmasta, upeista auringonlaskuista ja merestä kohoavista jättiläisistä, joista paikka on saanut nimensä. Näillä jättiläisillä tarkoitetaan merestä jyrkkinä järkäleinä kohoavia kallioita, jotka tekevät Los Gigantesin maisemasta omaleimaisen.

IMG_5231-01
IMG_5228-01
IMG_5244-01

Aamuisin suuntasin aamulenkille kaupungin yläpuolella mutkitteleville kaduille. Sieltä oli mukavat näköalat alas kylään ja merelle auringon pilkistäessä aamun ensisäteitään jostain tulivuori Teiden takaa. Joinakin aamuina aurinko pysytteli pilviverhon takana ja taisipa jokunen pieni sadekuurokin tulla kulkijan niskaan.

Hotellini lähellä oli koulu ja usein osuin aamulenkille samaan aikaan, kun kapea jalkakäytävä täyttyi pienistä koululaisista ja heitä kouluun saattavista vanhemmista. Koulu sijaitsi vilkkaassa kadunkulmassa, jossa todella sai varoa liikennettä. Muutamana aamuna näin poliisin pysähtyneenä ohjaamaan liikennettä, jotta pienet koululaiset pääsivät turvallisesti perille kouluun.

IMG_5303-01
Aamulenkki kylän yläpuolella mutkittelevilla kaduilla.
IMG_5294-01
IMG_5304-01
Joinakin aamuina pieni sadekuuro virkisti kulkijan askeleita.
IMG_5301-01
IMG_4932-01
Tulivuori Teide aamuauringossa.

Iltaisin kuljeskelin merenrannassa ihailemassa auringonlaskua. Rannan tuntumaan oli rakennettu mukava kävelytie näköalapaikkoineen. Tätä rantaviivaa pitkin minä kävelin nauttien kiireettömästä lomasta samalla, kun katselin miten meri huuhtoi korkeilla aalloillaan Puerto de Santiagon rantakallioita ja miten aurinko painui La Gomeran taakse. Los Gigantes yllätti minut rauhallisuudellaan eikä Kanariansaarten turistinen maine yltänyt minun lomapäiviini. Los Gigantesista on hyvät bussiyhteydet saaren muihin kaupunkeihin ja vilkkaampiin lomakyliin. Muutamana päivänä minäkin hyppäsin bussiin ja ajelin Playa de las Américasiin ja Los Christianosiin. Bussimatka kesti tunnin verran.

Teneriffalla on paljon korkeuseroja ja se tekee saaren maisemista huikeat. Autotiet ja kävelypolut mutkittelevat mäkisessä maastossa, mikä antoi oman lisänsä päivän kävelyretkiini.

IMG_4851-01
IMG_4853-01
IMG_4878-01
IMG_4965-01
IMG_4967-01
IMG_5268-01

Toisinaan iltaisin aurinko laski niin nopeasti La Gomeran taakse, että sain olla todella nopea jos mielin saada auringonlaskukuvia. Teneriffalta tehdään retkiä La Gomeralle. Tuolla tarujen saarella minäkin vietin yhden lomapäivistäni ja myös siitä seikkailusta on tulossa tarinaa blogiin.

IMG_4923-01
Aurinko laski iltaisin tarujen saaren, La Gomeran taakse.
IMG_4924-01

4 thoughts on “LOS GIGANTES – TENERIFFAN LEPPOISA LOMAKYLÄ

  1. Onpa hienon näköisiä kuvia auringonlaskusta! Ja oikein hienolta näyttää kyllä Los Gigantesin alue muutenkin.

    Ja juu, nyt kun syksy alkaa olla ohi, suuri osa lehdistä pudonnut puista ja valoa koko ajan vähemmän, alkaa tosian tehdä mielei jonnekin valoisaanja lämpimään. Meilläkään ei tänä syksynä ole matkoja tiedossa, mutta pitää muistella vanhoja – ja suunnitella uusia! 🙂

    Liked by 1 henkilö

    1. Uusia matkoja suunnitellaan täälläkin ja odotellaan ensivuoden lomia. 🙂 Siihen asti täytynee tyytyä näihin lämpimiin lomamuistoihin. 🙂 Kiitos kommentistasi!

      Tykkää

Jätä kommentti