LÄHTÖLASKENTA LOMAAN ON ALKANUT

Kesäloma kolkuttelee ovella ja sen myötä myös kesälomareissu, jota on ihan pakko jo vähän etukäteen fiilistellä. Tämän vuoden kesälomakohde valikoitui muutaman vaihtoehdon joukosta. Maaliviivalla vaihtoehtoja oli enää kaksi, Italia ja Ranska. Matkaan lähden tyttäreni kanssa ja hän se taisi lopulta ratkaista mihin lomamatkallamme suunnistetaan. Kohteen upealta näköalapaikalta aukeaa mm. seuraavanlainen maisema.

IMG_8719-01
Tunnistatko kohteen?

Kyllä, se on ihana Nizza! Nizzassa olen vieraillut vuonna 2016 silloisen työporukan kanssa. Tuolloin vuonna 2016 matkan ajankohta osui syyskuulle. Tuosta matkasta on jäänyt huikean hienot muistot ja kaipuu palata Nizzaan uudelleen. Tuolloin vuonna 2016 seikkailimme pitkin Ranskan Rivieraa neljän päivän ajan. Tällä kertaa varasin matkaan aikaa hiukan enemmän ja minä sekä tyttäreni viivähdämme Nizzan upeissa maisemissa viikon ajan.

IMG_9043-01
IMG_9058-01
IMG_8752-01
Kun vuonna 2016 vierailin Nizzassa, Nizzan traagisesta autoiskusta oli aikaa vain pari kuukautta ja se näkyi vielä katukuvassa.
IMG_8747-01

Tietenkin olemme suunnitelleet missä kaikkialla haluamme viikon aikana käydä. Nizza itsessään täytyy ”ottaa haltuun”, mutta sen lisäksi ajatuksissa on käydä ainakin Cannesissa ja Monacossa. Minua kiehtoo kovasti Ezen yläkylä, joka viimereissulla jostain syystä jäi väliin, vaikka Ezessä silloinkin käytiin. Mitään kovin tarkkaa aikataulua en kuitenkaan halua lomalle tehdä, vaan menemme ja katselemme kohdetta fiiliksen mukaan. Hotellimme on aivan rautatieaseman tuntumassa joten siitä luulisi olevan helppo lähteä Nizzan ulkopuolisiin kyliin seikkailemaan.

Itse Nizzassa haluan käydä ihailemassa kaupunkia Parc du Châteaun kukkulalta, kävellä pitkin Promenade des Anglaisin rantaviivaa ja ihailla hämmästyttävän kirkkaan turkoosia merta, joka välkehtii sinisempänä kuin mitä missään muualla olen nähnyt. Haluan kävellä vanhankaupungin kapeat kadut läpikotaisin, syödä hyvää ruokaa, maistaa soccaa ja ostaa torikauppiaalta ropposellisen mansikoita. Eiköhän näillä eväillä yksi loma saada oikein hyvin vietettyä?

IMG_8826-01
Monacossa 2016.
IMG_8792-01
Hämärtyvän illan tunnelmaa Parc du Châteaun kukkulalta kuvattuna. (vuosi 2016)
IMG_8788-01
IMG_9045-01

Minne sinä suuntaat tänä kesänä?

16 thoughts on “LÄHTÖLASKENTA LOMAAN ON ALKANUT

  1. Täytyy myöntää, että Nizzaa varsinaisesti tunnistanut, mutta sen kyllä, että Ranskassa ollaan. Ranskasta ja Italiasta oli siinä mielessä hyvä valita, että mainioita kohteita ovat kummatkin! Hyvältä kuulostaa suunnitelmat.

    Meidän seuraava ulkomaanmatka kohdistuu Balkanin alueelle ja sitäkin kyllä odotellaan täällä innolla!

    Liked by 1 henkilö

    1. Se on kyllä totta, että Ranska ja Italia ovat loistavia lomakohteita ja valitsipa kumman vaan, niin ei kauheasti voi mennä pieleen. 🙂

      Balkanin alueelta löytyy kyllä myös hienoja ja mielenkiintoisia kohteita joten upea loma on teilläkin suunnitelmissa.

      Kiitos kommentistasi!

      Tykkää

  2. Oih, kesäinen Nizza kuulostaa erinomaiselta valinnalta! Vaikka toki vaihtoehdoista kumpikin olisi ollut varsin mainio. Innolla jään odottamaan, mitä kaikkea ehditte tekemään ja näkemään, Nizza on nimittäin täälläkin haaveissa!

    Me lähdetään parin päivän päästä Kyprokselle 🙂 Muuten kalenteri näyttää kesän osalta ihanan tyhjältä!

    Liked by 1 henkilö

    1. Odotan kyllä innolla Nizzaa! Ja voi että, teilläkin upea reissu tulossa Kyprokselle. Olen siellä ollut useammankin kerran, mutta viime käynnistä on jo pitkä. Kiva lukea sitten sinun reissukuulumisia sieltä. Kiitos kommentistasi!

      Tykkää

  3. Kivalta kuullostaa! Toivottavasti säät suosivat, eli ei olisi aivan liian kuuma kaupunkilomalle. Nizzan seudulla on tullut työn puolesta vierailtua muutamakin kerta, mutta vähemmän niillä reissuilla on sitten itse kaupunkia nähnyt. Seuraava ulkomaan matkamme suuntautuu Kreetalle, tällä kertaa itärannikolle, Agios Nikolaokseen.

    Liked by 1 henkilö

    1. Sitä toivon minäkin, että säät olisivat suosiolliset katsella ja kierrellä kaupunkia ja sen lähikyliä. Vaikka varmasti aika lämmin ajankohta kesäkuun alku Nizzassa onkin.

      Voi Agios Nikolaoksessa en ole Kreetalla käynyt, vaikka se on useasti mielessä ollut, mutta aina on tullut mentyä Hanian seudulle. Mukavaa matkaa teille ja kiitos kommentistasi!

      Tykkää

  4. Nizza on ollut bucket listalla pitkään. Vielä kun sinne ehtisi. Ihan varmasti on hieno valinta. Tuskin maltan odottaa, että pääsen lukemaan. Meillä kesälomalla nokka suuntaa kohti Sloveniaa ja vuoristoa. Auto varattu ja hotellit. Hiukan aikaa tosin on tehtävä töitä.
    Mukavaa kesää ja lomahetkiä!
    Innolla odotankin viime hetken lomavinkkejä!

    Liked by 1 henkilö

    1. Nizza on kyllä kiva kohde ja vaikka siellä on kertaalleen käynyt niin tuntuu, että paljon jäi vielä näkemistä.

      Wau, teille on tulossa mukava kesälomareissu Sloveniaan. Itselleni vieras paikka joten innolla odotan myös sinun postauksia sieltä! Kiitos kommentistasi!

      Tykkää

  5. Nizza on kiva äiti-tytär -kohde, minäkin olen käynyt siellä omani kanssa. 🙂 Me oltiin aikoinaan vain pitkä viikonloppu, mutta siinäkin ehti lähikylissä käydä. Omat kesälomasuunnitelmat ovat vielä täysin auki. Itä-Suomeen on tiedossa pari reissua, mutta ei vielä muuta. Mukavaa reissua teille!

    Liked by 1 henkilö

    1. Nizza on kiva kohde myös lyhyemmällä reissulla kompaktin kokonsa ja lyhyiden välimatkojen ansiosta.

      Itä-Suomi on ihana kohde kesäisessä Suomessa, paljon lapsuuden kesinä Itä-Suomessa lomailtu. Mukavaa kesää ja reissuja sulle! Kiitos kommentistasi!

      Tykkää

  6. Tunnistin kyllä kuvasta. Ihanaa Nizzan matkaa teille ja ihanaa kesää muutenkin. Varmasti tulee kiva reissu ja Ranskassa on jotenkin ihan oma tunnelmansa. Kylläpä olisi kiva päästä taas sinne suunnalle pitkästä aikaa.

    Liked by 1 henkilö

  7. Ilman muuta hyvä valinta reissulle! 🙂 Meillä oli ihan sama suunnitelma ja sama kohde oman äitini kanssa muutamia vuosia takaperin, mutta sitten tuli korona ja tämä reissu jäi tekemättä. Ehkä vielä joskus uusi yritys. Tuo Eze meitäkin silloin kiinnosti!

    Liked by 1 henkilö

  8. Ah Nizza on kyllä niin ihana! Olin itsekin äitini kanssa ennen koronaa viikon Nizzassa lomalla ja tehtiin sieltä päiväretki Monacoon ja toisena päivänä Villefranche-sur-Mer -nimiseen kylään rannalla piipahtamaan. Teillä on aivan varmasti upea loma tulossa 🙂

    Liked by 1 henkilö

    1. Monaco on meilläkin suunnitelmissa ja pidin kovasti edellisellä reissulla tuosta Villefranche-sur-Mer kylästä joten ehkä sielläkin voisi piipahtaa. Kiitos kommentistasi! 🙂

      Tykkää

Jätä kommentti