EFTALIA MARIN JA TÜRKLER- HELPPOA AURINKOLOMAA ALANYAN RANNIKOLLA

Koko kevään ajan etsin sopivaa lomakohdetta itselleni siltä varalta, että pieni toukokuulle suunniteltu lomanpätkä onnistuisi. Ja onnistuihan se. Olin etsinyt lomakohdetta sillä ehdolla, että sen täytyisi olla toteutettavissa Vaasan lentokentältä. Ja kun vaihtoehtoina oli vain muutama päivä jolloin matkan pitäisi viimeistään alkaa ja päättyä sekä se, että matkan pitäisi olla suht edullinen, niin vaihtoehtoja ei ollut kovin monta.

Koko kevään olin systemaattisesti skipannut kaikki Turkin matkat. En halunnut Turkkiin. Halusin Kreikkaan tai oikeastaan minne tahansa muualle kuin Turkkiin. Olen käynyt Turkissa ja se reissu oli hyvä, mutta olin kaikki kotona istutut koronavuodet haaveillut Kreikan auringosta ja ihanasta kreikkalaisesta ruuasta, valkoisiksi kalkituista kivitaloista ja ihanasta kreikkalaisesta tunnelmasta. Tai Italiasta. Ihana Italia, sinun luoksesi minä lähtisin aina. Vaikka vain vajaaksi viikoksikin. Mutta näillä minun tämänkertaisilla hakuehdoillani minä päädyin aina Turkkiin. Lopulta annoin periksi ja ajattelin, että sama aurinko siellä paistaa kuin Kreikassa tai Italiassa. Mennään sitten Turkkiin.

Useinhan minä päätän lähteä matkaan yksin. Ja lähes yhtä usein minulla on mukanani jonkinlainen matkaseurue. Tällä kertaa reissuun mukaan lähtivät minun lisäkseni nuorin tyttäreni poikaystävänsä kanssa, äitini ja hänen ystävättärensä. Meitä oli siis oikein hyvä ja iloinen seurue kasassa, kun äitienpäivän iltana astuimme Vaasan lentokentältä koneeseen ja lensimme turkkilaisen lentoyhtiön siivin kohti Alanyaa.

IMG_6711-01
Täältä tullaan Alanya!

Majoituimme noin 16 kilometriä Alanyasta sijaitsevaan Eftalia Marin hotelliin. Kylä, jossa hotelli sijaitsee on nimeltään Türkler. Se, että päädyimme Türkleriin ja Eftalia Marin hotelliin olkoon sekin hakukoneen syy. Hotellin oli oltava vähintäänkin hyvä ja all inclusive oli tällä kertaa ihan ehdoton edellytys. Siihen lisättiin vielä, että Alanyan oli oltava sen verran lähellä, että siellä olisi helppo piipahtaa loman aikana ehkä useammankin kerran. Tällä aikataululla jolla olimme matkassa ainoa varteenotettava vaihtoehto, jota matkatoimiston hakukone meille tarjosi oli tämä valitsemamme vaihtoehto.

Ei hotellissa eikä Türklerissa mitään vikaa ollut. Päinvastoin. Hotelli oli aivan upea. Lentomme määränpää oli Antalya, josta on reilu 100km Türkleriin. Perillä hotellilla olimme aamu viiden aikoihin. Kirjauduimme hotelliin ja yllätyksemme oli valtava, kun näimme huoneemme. Varauksessa meillä oli kolme kahden hengen huonetta. Kahden hengen huoneiden sijaan me kukin saimme huoneiston, jossa oli kaksi makuuhuonetta, molemmissa omat parvekkeensa merelle päin. Minä majoituin yksin tässä valtavassa huoneistossani, äiti ja ystävätär omassaan ja nuoripari omassaan. Jääkaappi oli täynnä virvoitusjuomia ja niitä tuotiin kulutuksen mukaan lisää joka päivä.

IMG_6608-01
Hotel Eftalia Marin.
IMG_6601-01
Parvekenäkymä minun huoneistostani.
IMG_6778-01

Eftalia Marin on osa hotellikompleksia, johon kuuluu useampi hotelli, joiden palveluita saa käyttää ristiin. Eftalia hotelleilla on oma ranta, jonne kuljetaan hotellin vieressä menevän vilkkaan maantien alta menevää tunnelia pitkin. Merenrannan tuntumassa on pieniä liikkeitä ja putiikkeja, kojuja sekä ravintoloita. Iltaisin ranta-alueen esiintymislava täyttyi erilaisesta iltaohjelmasta, discosta livemusiikkiin.

IMG_6786-01
Eftalia hotelleiden ranta-aluetta.
IMG_6612-01
IMG_6698-01

Entä vastasiko hotelli odotuksiamme siitä ”vähintäänkin hyvästä” hotellista? Pääosin kyllä. Huoneemme olivat hulppeat ja hotellin siisteystaso oli hyvä. Netti toimi moitteettomasti. Ruokakin oli hyvää. Jos nyt jotain valittamisen aihetta haluaa löytää, niin monta kertaa hotellin ravintolassa suosituimmat ruokalajit loppuivat kesken ja puhtaita ruokailuvälineitä sai välillä etsiä kiven alta.

Millainen oli kotikylämme Türkler? Tällä hetkellä vielä melko pieni, mutta kun mennään jokunen vuosi, saattaa tämä kylä olla jo kasvanut melko lailla. Tuntuu, että kylää rakennetaan ja laajennetaan koko ajan. Tällä hetkellä rakenteilla oli mm. Eftalia hotelliketjun uusi hotelli.

Hotellialueiden ulkopuolella kylästä tuli ehkä vähän karukin vaikutelma. Kylän ohi kulkeva tie on todella vilkasliikenteinen, eikä sen kapeilla jalkakäytävillä ollut mieluista lenkkeillä. Kylästä varmasti löytyy kaikkea tarpeellista turistin tarpeisiin. Ravintoloita, hotelleja ja kauppoja, joissa kauppaa käydään turkkilaiseen tyyliin enemmän ja vähemmän tuputtaen. Hotellialueet mukaanlukien täältä ei siis tarvitse lähteä yhtään minnekään jos haluaa vain viettää lepolomaa, uida, syödä ja maata rannalla.

Jos kaipaa vilkkaampaa menoa, kannattaa asua Alanyassa tai Antalyassa. Näiden kahden isomman kaupungin väliin jää myös lukuisia vähän vilkkaampia pienempiä kyliä. Türklerista Alanyaan pääsee taksilla, joka maksoi 25 euroa yhteen suuntaan. Pidin tätä kalliina. Taksia huomattavasti halvempi vaihtoehto on Dolmus-bussi, joka kulkee puolen tunnin välein Alanyaan ja hintaa yhdensuuntaiselle matkalle tuli 1,50 euroa.

IMG_6688-01
Kylän ohi Alanyaan johtava tie on todella vilkasliikenteinen.
IMG_6695-01
Päätieltä katsottuna rantanäkymä oli osittain melko karu.
IMG_6693-01
IMG_6609-01
Türklerin kylää päätieltä kuvattuna. Ja kyllä, tuolla pellolla makaa kameli!
IMG_6762-01
IMG_6763-01
20230516_154659-01
Vuohet laidunsivat tässä peltoalueella, jossa ei ollut minkäänlaista aitausta. Hyvin ne siinä näyttivät pysyvän.

Tältä Turkin matkalta tulossa vielä ainakin yksi postaus ratkiriemukkaasta päivästä Alanyassa ja retkestäni linnakukkulalle. Ehkä kerron myös siitä millaisin fiiliksin katselen tulevaisuudessa Turkin matkoja.

Pidätkö sinä enemmän pienistä lomakylistä vai asutko lomallasi mielummin suuremman lomakeskuksen ytimessä?

20 thoughts on “EFTALIA MARIN JA TÜRKLER- HELPPOA AURINKOLOMAA ALANYAN RANNIKOLLA

  1. Tervetuloa WordPress iin. Pitää laittaa blogisi seurantaan.
    Me ollaan myös noilla main lomailtu hulppeassa ranta hotellissa helmikuun lopulla.
    Riippuu hieman kohteen valinnasta se kaipaako löhöilyä vaiko elämää. Nyt seuraava lomakohde meillä on pieni Bracin saari ja löhöily mielessä.

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos kommentistasi Sari! Sekin on totta, että riippuu vähän kohteesta ja sen hetkisestä omasta fiiliksestä kaipaako löhölomaa vai enemmän toiminnallista reissua. Yhtäkaikki loma on aina loma ja reissuun on aina mukava päästä, oli kohde rauhallisempi tai vilkkaampi.
      Mukavaa ja rentouttavaa lomaa teille Bracille! Jään odottamaan postauksia sieltä! 🙂

      Tykkää

    2. Jos käytössä on jokin edullinen tapa kulkea, niin voin majoittua laitamillakin. Matkustusporukka on tärkeintä ja sinulla kuulosti olevan juuri paras matkaseurue

      Tykkää

      1. Olet oikeassa, matkaseura oli parasta ja kivaa meillä oli! Ja totta tuokin, ei laitamilla majoittuminen haittaa jos esim. julkinen liikenne pelaa hyvin tai jokin muu edullinen tapa kulkea. Itse toki tykkään ehkä enemmän majoittua ytimessä kuin syrjässä, ainakin jos olisin yksin matkassa. Kiitos kommentistasi! 🙂

        Tykkää

  2. Kuulostaa pitkälti siltä, että loma täytti odotukset! Itse en olekaan koskaan Turkissa käynyt. työkaveri kävi muutama viikko sitten ensimmäistä kertaa käsittääkseni jotakuinkin noilla seuduilla ja tykästyi niin paljon, että on jo varaamassa uutta matkaa. 🙂

    Tykkää

  3. Ihana kuulla, että Turkki ja matkaseurue olivat hyviä ja mieleisiä! Mulla ei ollut kummankaan kanssa noin hyvä tuuri, ja oikeastaan koko Turkin reissu oli yksi iso farssi. Innolla kuitenkin odotan tulevia Turkki-postauksiasi!

    Tykkää

    1. Se on aina harmi jos reissu menee pieleen jollakin tavalla. Kyllähän Turkin reissuista kaikenlaista on saanut kuulla ja lukea ja ehkä se vaikutti aluksi omiinkin ajatuksiin, kun niin systemaattisesti skippasin kaikki Turkin matkat koko kevään. Mutta nyt voin sanoa, että onneksi lähdin! 🙂
      Kiitos kommentistasi!

      Tykkää

  4. Eipä kai Turkissa sinänsä mitään vikaa ole – itsekin annoimme myöten periaatteellemme, että Erdoganin Turkkiin emme lähde ja teimme päiväretken Rodokselta Marmarikseen 🙂
    Tosin, ehkä juurikin tuon retken toteutuksen takia, tuosta viimeisimmästä lyhyestä Turkin vierailusta jäi mieleen vähän vastenmielisenä se jatkuva krääsän tuputtaminen joka kadun kulmassa. Mutta kiva hotelli ja joku kiva kaupunginosa, josta katukauppiaat ehkä puuttuvat, niin mukava kohdehan sekin voi olla.

    Tykkää

    1. Tuo tuputtaminen on kyllä raskasta. Tosin täytyy sanoa, että Alanyassa törmäsin joihinkin kauppohin, joissa oikein selkeällä Suomen kielellä oli laitettu kyltit, että täällä voit katsella rauhassa, ei tyrkytetä mitään. 😀 Pitihän se testata ja näin todella oli. 😀
      Kiitos kommentistasi.

      Tykkää

  5. Ymmärrän niin hyvän ton fiiliksen, että tuonne en ainakaan matkusta ja sitten kuitenkin löytää itsensä juuri sieltä 😀 vuosia sitten olimme lähdössä ystävän kanssa lomalle ja molemmat tuumi heti alkuun ”ei sitten ainakaan Kanarian saarille!”. Lopulta päädyimme Teneriffalle ja sekin oli tosi kiva loma! Ja voisin toistekin lähteä Kanarialle 😀 Kiva kuulla, että noinkin edullisesti pääsi bussilla kulkemaan Alanyaan. Ja aina plussaa, mikäli pääsee reissuun omalta maakuntakentältä!

    Tykkää

    1. Oma maakuntakenttä on kyllä plussaa, harmi vain että ainakin suorin lennoin sieltä pääsee vain muutamiin kohteisiin tiettyinä aikoina vuodesta. Tietysti jos tekee pompun Helsingissä niin pääsee jo vaikka mihin 😀
      Kanaria on kiva, muutaman kerran ollut ja vieläkin menisin. 😀 Kiitos kommentistasi! 🙂

      Tykkää

  6. Kiva että olet palannut bloggaamisen pariin, piti heti tulla kurkkimaan uuteen blogiisi. Olen joskus kauan sitten ollut Alanyassa mutta oletan senkin kyllä kasvaneen roimasti siitä. Näitä tällaisia lomakyliä taitaa nousta aina suosittujen kohteiden lähelle. En nyt lasten kanssa pistä pahakseni vaikka emme ole kaiken kiireen ytimessä. Ehkä joskus sinkkuna oli kiva olla paikassa, josta pääsi kävelleen sekä nähtävyyksiin, kauppoihin ja yöelämäänkin.

    Tykkää

    1. Lasten kanssa tuon tyylinen lomakylä, jossa asuimme onkin ihan täydellinen. Itsekin tuli suosittua kivoja perhehotelleja silloin kun tytöt olivat pieniä. Nyt kun itsellä se tilanne ettei pikkulapsia enää ole, asun mielummin jonkin vähän vilkkaamman kylän ytimessä kuin hiljaisemmassa paikassa. Mutta mukavaa meillä tuolla vähän rauhallisemmillakin mestoilla oli ja onneksi taksit ja bussit kulki. 🙂 Kiitos kommentistasi! 🙂

      Tykkää

  7. Nyt täytyy tunnustaa. Mulla on Turkki-kammo, joka perustuu pelkkiin ennakkoluuloihin. Olen käynyt Turkissa kerran ja silloinkin vain päiväretkellä Efesossa. Tuolla reissulla meinasin totaalisesti hermostua iholle pyrkiviin kauppiaisiin ja päätin, että tätä maata en kaipaa lisää. Ehkä nyt voisin jo vähän lämmeta 🙂 Ei kai se sen kummempi ole kuin joku muukaan rantalomakohde.

    Tykkää

    1. Se tuputtaminen ja iholle pyrkivät kauppiaat on kyllä rasittavinta mitä tiedän. Toki olen törmännyt siihen ilmiöön paljon muuallakin kuin vain Turkissa. Kuten tuolla aikaisemmassa kommentissa kerroinkin Alanyassa törmäsin muutamaan liikkeeseen, jossa oltiin oivallettu, että ainakaan suomalaiset eivät tuputtamiskulttuurista kauheasti piittaa. Ainakin olivat väsänneet kauppaan ja sen ulkopuolelle kyltin, täällä saa katsella rauhassa. 🙂 Kiitos kommentistasi! 🙂

      Tykkää

  8. Uusi alusta, vanhat kuviot. Olen minäkin joutunut vaihtamaan aikojen saatossa.
    Minulle kaikki muu on jotakuinkin yhdentekevää, kunhan on lintuja ja geokätköjä. Karu ranta nyt ei vaikuttanut sellaiselta. Ehkäpä mereltä joku lintu irtoaisi. Juuri tänään facebookissa tuli ajatus, ”Turkkiin ei ainakaan kannata matkustaa” ja heti ajattelin Virpin blogia.

    Tykkää

    1. Kyllä varmasti Turkin rannoilla olisi lintuja riittänyt bongailtavaksi. Ja heh, ehkäpä en tämän matkan jälkeen iinkään enää ajattele, että en Turkkiin matkustaisi. 🙂 🙂 Kiitos kommentistasi.

      Tykkää

  9. toinen maa jossa myyjät tulivat päällekäyvästi oli Egypti aikoinaan. Minullakin on ollut hieman boikottilistalla Turkki. mutta monet ovat kertoneet mukavista reissuista viime aikoinakin. Oma vierailuni Alanyaan pian parikymmentä vuotta sitten, että olishan se jo aika uudestaan käydä.

    Tykkää

    1. Varmasti Alanya on muuttunut noista ajoista, jos viime vierailustasi on 20 vuotta. Itse kyllä kovasti tykästyin Alanyaan. 🙂 Kiitos kommentistasi.

      Tykkää

Jätä kommentti